Temp mirza

Mirza

User

Daily Activity Frequency
15 posts
15 comments / forum replies
Activity Log
  • 8:41 am 9 Sep 2018
    Commented Tiada perbezaan ketara di antara model2 iphone sedia ada skarang ni. Terlalu sikit sangat perbezaannya, sehinggakan iphone 6s masih relevant dimiliki skarang ni. Iphone 6 sampai iphone 8 memang terlalu sama rekabentuk dan kesemua model ni masih lancar untuk digunakan sampai skarang. Sokongan update ios terlalu lama menyebabkan tak ramai membeli iphone baru selagi phone tak rosak. Dan harga semakin tinggi menyebabkan ramai membeli model2 terdahulu berbanding terkini. Perubahan drastik iphone dengan notch, tiada finger print sensor, tiada audio jack menyebabkan ramai berfikir dua tiga kali nak beli model atasan yang mahal tu. Ramai pengguna iphone mempunyai android as 2nd phone, tapi tak ramai pengguna android mempunyai iphone as 2nd phone. Dengan plan data unlimited yang semakin banyak skarang ni, penggunaan apk apps untuk android adalah lebih mudah untuk pengguna amatur android untuk memaksimumkan penggunaan data. on
    Thumbnail

    9 Sebab Kenapa iPhone Lebih Baik Dari Peranti Android

    28 comment • Reply
  • 8:01 pm 6 Jun 2018
    Commented Bila nak mula jual ni? Nak beli sebelum raya. on
    Thumbnail

    Mungkinkah Asus Zenfone 5 Berharga RM1299 Di Malaysia?

    12 comment • Reply
  • 10:41 pm 5 May 2018
    Commented Umobile dengan Maxis kan kongsi infrastruktur yang sama untuk network 3g. Maxis tak tawarkan VoLTE sbb tu bila 3g network problem call pon x boleh. on
    Thumbnail

    Sejumlah Pengguna Hotlink Mengalami Masalah Telekomunikasi, Termasuk Membuat Panggilan

    5 comment • Reply
  • 8:41 am 3 Mar 2018
    Commented Hurmmm kena tggu komen2 dulu untuk iphone model yang lama. on
    Thumbnail

    Apple iOS 11.3 Sedia Dimuat-Turun – Hadir Dengan Ciri Melihat Kesihatan Bateri iPhone

    6 comment • Reply
  • 12:07 pm 3 Mar 2018
    Commented Jap, mana perbandingan Iphone x boleh pakai iris scanner bagi pengguna cermin mata? Ada mana2 phone selain s9 yang boleh ke? Ayat macam putar alam sikit. Perbandingan tak sekufu nampaknya sbb bandingakan iris scanner dengan face unlock iphone. Setakat ni yang heboh mengenai iphone je boleh guna wajah orang lain untuk face unlock. on
    Thumbnail

    5 Perkara Mengecewakan Pada Samsung Galaxy S9 Dan S9+

    16 comment • Reply
  • 1:07 pm 3 Mar 2018
    Posted reply Tapi samsung ada series J, A, Galaxy S, Note. Mudah difahami kelas2 tu. Huawei ni bersepah sangat, series P, pastu ada nova pulak. Tambah lagi dengan jenama Honor nya sampai dah x tau mana satu flagship mana satu bukan. to Anti-ifag on
    Thumbnail

    Huawei Nova 3e Diperkenalkan – Hadir Dengan Skrin Takuk, Dwi-Kamera Belakang

    10 comment • Reply
  • 11:28 am 3 Mar 2018
    Commented Tak minat takuk. Nasib baik android bukan monopoly macam ios. So banyak lagi pilihan android lain boleh beli. A big no to Huawei dan Asus. on
    Thumbnail

    Lagi Gambar Huawei P20 Lite Tertiris – Skrin Bertakuk Dan Dijana Pemproses Kirin 659

    7 comment • Reply
  • 9:15 am 2 Feb 2018
    Commented Er skip kot. makin banyak phone guna skrin nisbah 18:9. Sedap dipegang tapi x best tgk video. Yang ni skrin pelik macam iphone x. Kena beli phone flagship nisbah 16:9 satu sebelum lupus lepas ni. on
    Thumbnail

    Imej Pengolokan Huawei P20 Dan P20 Plus Tertiris Mengesahkan Penggunaan Skrin Bertakuk

    13 comment • Reply
  • 8:53 am 2 Feb 2018
    Posted reply @Mr Jime! tak pernah kerja ke? Mesti penganggur terhormat atau kerja sorang2 dalam gua. Kerja mana skarang tak gunakan smartphone? Brape banyak group whatsapp kerja dalam smartphone tu? Kalau bukak email kerja pon nak tggu ada PC memang cukuplah kot 3gb ram tu. Kalau email kerja x masuk beratus sehari itu nampaknya anda kerja biasa-biasa je. Cara cakap mengenai mengular tu dah mcacam cakap dengan cermin kan? Macam ada pengalaman sendiri nampaknya. Travel x bawak power bank pon. Power saving mode kan ada. Gunalah power saving mode, masih boleh optimize penggunaan battery. Lebai! to Mirza on
    Thumbnail

    Huawei Mate 10 Kini Ditawarkan Dengan Potongan RM400 – Berharga RM2299

    9 comment • Reply
  • 8:10 am 2 Feb 2018
    Posted reply Topik utama kat sini kamera kot. Inovatif kamera apa yang menarik kat phone lain? Ambil gambar dalam susana kurang cahaya tanpa flash tu yang memerlukan penambahbaikan. Lensa cepat fokus dan boleh ambil gambar dalam keadaan bergerak pon penting. Kalau dalam keadaan cerah dan terang semua kamera x de masalah nak amik gambar dengan baik. to Michelle on
    Thumbnail

    Samsung Galaxy S9 Akan Mengekalkan Kapasiti Bateri Yang Sama Seperti Galaxy S8

    3 comment • Reply
  • 8:00 am 2 Feb 2018
    Posted reply Kenapa nak bayar mahal untuk spec rendah 3gb kalau boleh dapat spec lebih tinggi pada 2018? Hanya pencibai je beli spec rendah dengan harga mahal 2018 ni. Selalunya 3gb ram ni pasangannya bukan dengan chipset terkini. Chipset snapdragon yang lebih lama kurang penjimatan battery. Tak kan nak usung power bank walaupun pakai hp mahal2? Sekarang memang majoriti flagship phone minimum 6gb ram, hanya orang yang bajet sikit dan miskin je selalu nak rasionalkan hp lama yang dia ada lebih baik daripada hp baru. Ibarat beli myvi lane kanan, berangan nak rasa macam bawak ferrari. Kalau ada ferrari kat lane kanan, x nak mengaku kalah jugak sbb rasa myvi tu dah hebat sangat. Padahal ko yang x mampu. Perlu ke orang lain nak pakai myvi jugak kalau dia mampu nak beli ferrari? to Mr Jime! on
    Thumbnail

    Huawei Mate 10 Kini Ditawarkan Dengan Potongan RM400 – Berharga RM2299

    9 comment • Reply
  • 4:29 pm 2 Feb 2018
    Posted reply Iphone x pilihan terbaik? Nak install game pon kena cari wifi sbb limitation 150mb. Nak update game pon x lepas guna data sendiri. Sekranag ni iOS Musnah dengan satu character telegu. Update ios kebelakangan ni menyebabkan ramai pengguna was-was nak update sbb tak pasti phone akan hidup lagi tak lepas update. Update pulak terlalu kerap dah macam memperjudikan hp harga beli rm4k - rm5k. to Customer Care on
    Thumbnail

    Rekaan Dan Spesifikasi Lengkap Samsung Galaxy S9 Dan S9+ Tertiris Sepenuhnya

    12 comment • Reply
  • 3:45 pm 2 Feb 2018
    Commented Tengah tggu mobile world congress 2018. Hopefully lebih banyak model baru yang lebih canggih. 4gb ram dah outdated untuk 2018. 6gb ram is a must. on
    Thumbnail

    Huawei Mate 10 Kini Ditawarkan Dengan Potongan RM400 – Berharga RM2299

    9 comment • Reply
  • 9:39 am 2 Feb 2018
    Commented Ok je stakat ni. on
    Thumbnail

    Samsung Menghentikan Kemaskini Android Oreo Untuk Galaxy S8

    5 comment • Reply
  • 11:48 am 2 Feb 2018
    Commented Hanya kalau kamera improve banyak akan consider untuk bertukar ke s9+. Stakat ni s8+ memang terbaik. on
    Thumbnail

    Samsung Galaxy S9 Akan Mengekalkan Kapasiti Bateri Yang Sama Seperti Galaxy S8

    3 comment • Reply

About

S8+ user

Complete your profile here...